Begonia breeder and propagator
English Nederlands Deutsch
  

Onderdelen van de website van mKoppebv worden gepresenteerd in Flash. Om deze bestanden te kunnen zien, dient de Flash-speler in uw webbrowser te zijn gentegreerd. Deze software kunt u gratis downloaden van de website van Macromedia.
Het is mogelijk dat u uw browser na het installeren opnieuw moet opstarten.


Glazen Tulp 2012 Achtergrond
'Sunny Side Up' is de naam van een bijzondere serie Begonia’s. De veredelingsafdeling van Koppe is jarenlang bezig geweest een Begonia te ontwikkelen die het imago kan verbeteren. De Sunny White is het eerste resultaat van deze inspanningen. Deze wordt in 2012 voor het eerst verkocht en is de eerste kleur in een nieuwe reeks. In 2013 zal er ook een Oranje en Roze versie verkocht worden. Deze hebben ook het gele hart en de mooie grote bloem.

Inspiratie voor de naam van de Sunny Side Up komt van …… een gebakken ei. Sunny Side Up is immers de Amerikaanse benaming voor een gebakken spiegelei. De witte bloem met het gele hart doet daar sterk aan denken.

Daarnaast is de Sunny Side Up met haar heldere, frisse kleur en vrolijk geel hart een zonnetje in huis. De extra grote bloemen met een diameter van 80 – 90 mm doet uw interieur stralen als nooit tevoren! Deze vrolijke bloeier zal uw huis voorzien van een overdaad van vreugde en kleur. Chique, Colorful en Trendy!

Dit zonnetje in huis gun je naast jezelf, natuurlijk ook de mensen om je heen. Een ideaal cadeau!

Glazen tulp 2012

Gedurende 2011 hebben de voorrondes van de glazen tulp plaats gevonden. Dit is een prijs die elk jaar door FloraHolland wordt uitgereikt aan de beste noviteit van dat jaar. Er zijn verschillende categorieën; kamerplanten, snijbloemen, tuinplanten en concepten. De Sunny White van de SunnySideUp collectie heeft de 1e prijs gewonnen in de categorie kamerplanten.

Glazen Tulp 2012 Opmerkingen van de vakjury bij de halve finale:
  • Frisse en vrolijke plant, die een brede doelgroep zal aanspreken
  • Mooi contrast tussen de witte bloem en het gele hart
  • Positief dat er eind volgend jaar meerdere kleuren van de Sunny op de markt komen

Opmerkingen eindjury bij de finale:
  • Dit is geen ‘ouwetutten’ plant
  • Dit is echt iets nieuws met deze mooie grote bloemen
  • Nostalgisch, retro en heel modern
  • Naam goed gekozen: 'What you see is what you get'

TV tuinman Rob Verlinden zegt dat met zulke frisse varianten de Begonia weer helemaal terug gaat komen. Deze plant is ook zeker geschikt voor een jonger publiek. Myrna Goossens zij dat ze de Begonia vooral kent van de vensterbank van haar oma en daarom geen liefhebber is, maar ze deze absoluut wel zou willen aanschaffen omdat hij zo erg fris en mooi is en eigenlijk niet aan een Begonia doet denken.
 
 Sunny Side Up
Eigenschappen:

• Extra grote (XL) bloemen, met een diameter van 80 - 90 mm.

• Een heldere en frisse witte kleur met een vrolijk geel hart.

• Dit zonnetje in huis gun je naast jezelf, natuurlijk ook de mensen om je heen. Een ideaal cadeau!

"Binnenkort
meer kleuren
in de collectie!"

 
Powered by Idas Internet & ICT